Rantaterassi-Baarpuuri

Rantaterassi on ollut kesäklassikko Virroilla jo vuosikymmenien ajan. Alussa se oli huoltorakennus kotisataman veneilijöille. Huoltorakennuksesta muotoutui vuosien varrella kahvila-ravintola-kesäterassi. Nimeen lisättiin Baarpuuri ja Rantaterassi sai myös A-oikeudet. Olemme Näsijärven pohjoisin pysähdyspaikka ja samalla Höyrylaiva Tarjanteen päätepysäkki. Ympärillämme on kaunis ja laaja rantapuisto sekä vertaistaan etsivä Kalettomanlahti, joka avautuu eteemme.

Kauden avaamme perinteisesti vappuaattona sillilautasen ja siman merkeissä – samalla myös satamapalvelut aukeavat.

Meillä on tarjolla ruokaa isompaan ja pienempään nälkään, salaateista pihviin, kanakoria tai burgereita unohtamatta. Tutustu RUOKALISTAAMME ja tule nauttimaan kokkien tekemää ruokaa ja anna äideille lomaa. Tai poikkea ihan vain kahville ja munkille/sämpylälle. Pienemmille, miksei isommillekin, meillä on ”karkkikatu” ja tietysti Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Herra Hakkaraiset. Kesällä 2010 avasimme jäätelökioskin, josta saat Tampereen Jäätelötehtaan italialaista irtojäätelöä.

Rantaterassi-Baarpuuri on vierasvenesatamana saanut Suomen Purjehdusliiton myöntämän kunniamaininnan Vierasvenesatama 2009. Suurkiitos siitä kaikille asiakkailemme ja yhteistyökumppaneillemme.

Nykyisin Laivaranta toimii ROOPE-merkin alla (v. 2010 Sinilippusatamat muutettiin valtakunnallisesti Roope-satamiksi ).

2010 osallistuimme Suomen Laatukeskuksen järjestämään Innovaatio-kilpailuun, siitä motivoituneena lisää haluamme kehittää toimintaamme ja palvelua. Olet siis tervetullut ottamaan hihasta kiinni ja antamaan palautetta. Ruusut ja risut auttavat meitä ja sitä kautta toivottavasti teitä.

Terassilla on infopiste, josta löytyy ensiapua kaupungin ja lähialueiden tarjoamista palveluista. Kaupungin tapahtumat löytyvät osoitteesta www.virrat.fi. Virtain kaupungin palvelut ovat ”kivenheiton” päässä, majoituskin löytyy helpoiten ihan naapurista, jossa sijaitsee kesähotelli www.domusvirrat.fi.

Vieraileville veneilijöille on tarjolla mm.

  • suihkut ja saunamahdollisuus
  • pesukone ja kuivausrumpu
  • astioiden pesupaikka
  • WLAN
  • fillareita ja maitokärryt
  • septityhjennys
  • tankkauspiste
  • ongelmajäte- ja kierrätyspisteet

[/list] Vierasvenepaikka maksaa 8 euroa / vrk, sisältäen suihkun ja sähkön. Sauna edullisesti tilauksesta!  Myös mökkiläiset ovat erittäin tervetulleita käyttämään palveluitamme.

Takkatupaa ja saunaa on mahdollista varata kokouksiin, illanviettoihin ja pieniin perhejuhliinkin. Sopimalla tarjoiluvaihtoehdot etukäteen saamme aikaiseksi mukavan yhdessäolon hetken. Isommatkin ryhmät ovat tervetulleita viihtymään, kuitenkin muistaen rajalliset tilamme, etukäteissoitto (03 4851367) tarjoaa aina mahdollisuuden jouhevampaan palveluun.

Kesäpäivän voi helposti viettää Rantaterassin maisemissa: Uimarannalla biitsipäivään voi sisällyttää kuntoiluna vaikka vesivyöjuoksua, rantapuisto odottaa frisbeenheittäjiä ja  kroketinpelaajia. Petanque-kuulatkin löytyvät. Meiltä voi varata myös tenniskenttäaikoja. Ilta-auringon loppusäteet voi nauttia terassilla katsellen auringonlaskua, nauttien lasin viiniä ja tutkaillen päivän lehtiä. Nauti ja rentoudu. Ja kun Suomen suvessa ollaan, niin joskus meidät saattavat yllättää sade- ja räntäkuurotkin, joten pukeuduthan säiden mukaisesti, koska sisätilamme ovat rajalliset. Meillä on huopia, istuinsuojia ja sisäistä villapaitaa tarjolla – sekä katosta useiden pöytien päälle. Kesä ja lomahan on kuitenkin, joten otetaan siitä kaikki ilo irti.

Elokuun lämpimän samettiset illat tunnelmoidaan kynttilöiden loisteessa ja kausi päätetään kuun lopussa Ilotulitukseen. Järjestämme koko kesän pieniä tapahtumia ja musiikki-/tanssi-iltoja, katso TAPAHTUMAT.

Nähkäämme siis kesällä ja halataan

t. Päivi ja Baarpuurin miehistö